

Cena
-
od
do

Pokaż Filtry
Ukryj Filtry


Jak wykorzystać likiery alkoholowe?
Likiery alkoholowe to najczęściej wysokoprocentowe, spirytusowe i gęste napoje alkoholowe o smaku owocowym, korzennym lub korzenno-ziołowym. Są wzbogacone cukrem i nadają się do picia solo – bez dodatków, najczęściej po schłodzeniu lub serwowane na kostkach lodu – lub jako składnik drinków, koktajli w towarzystwie innych alkoholi i napojów.
Likiery różnią się smakiem, zapachem i kolorem. Nadają się solo lub jako dodatek do drinków. Poznaj ofertę Deli2 i wybierz najlepsze likiery z całego świata.
Metody produkcji likierów alkoholowych
Likiery alkoholowe produkowane są różnymi technikami. Najsłynniejsze metody to:
- maceracja – moczenie substancji roślinnych w spirytusie rektyfikowanym,
- perkolacja – wymywanie ekstraktu roślinnego spirytusem rektyfikowanym,
- infuzja – technika wykorzystująca napary wodne (wyciągi wodne) rozdrobnionych produktów roślinnych,
- destylacja – odpędzenie alkoholu ze spirytusowych aromatycznych nalewów roślinnych.
Likiery alkoholowe – bogactwo smaków i kolorów
Likiery charakteryzują się olbrzymią gamą kolorów i smaków W Deli2 znajdziesz wyselekcjonowane likiery o kremowym czekoladowym, kawowym, waniliowym, karmelowym lub kokosowym smaku – idealne do degustacji i jako dodatek do deserów – oraz wersje bardziej orzeźwiające, takie jak gorzka pomarańcza czy likiery ziołowe.