Sour (piwa kwaśne)

Piwa sour mają kwaśno-cierpki smak, niską gorycz i gwarantują potężną dawkę orzeźwienia. Często są wzbogacane dodatkiem soków owocowych, np. z malin lub mango, które dodatkowo podkręcają wrażenia podczas degustacji. Są produktem górnej lub spontanicznej fermentacji i można wskazać kilka stylów piw kwaśnych:

Filtr
Pozycja
Nazwa produktu
Cena
Dostawca
Czas dostawy
Ustaw kierunek malejący
Pozycja: 1
72
96
120
Filtr
Pozycja
Nazwa produktu
Cena
Dostawca
Czas dostawy
Ustaw kierunek malejący
Pozycja: 1
72
96
120

Kwaśne piwo sour to idealna opcja na letnie orzeźwienie. W Deli2 znajdziesz bogaty wybór kwaśnych piw o różnej zawartości alkoholu.

  • American wild ale – do ich produkcji wykorzystywane są dzikie drożdże i specjalne kultury bakterii. Piwo jest fermentowane w różnego typu kadziach;
  • Berliner weisse – lekkie o mocy ok. 3%. Często podawane z syropami smakowymi, które neutralizują cierpki posmak; 
  • Flanders red ale – trunek fermentowany zwykłymi drożdżami piwowarskimi i przechowywany w dębowych beczkach. Ma ciekawą strukturę i czerwony kolor;
  • Gose – piwo górnej fermentacji. Wzbogacone dodatkiem kolendry siewnej i soli;
  • Lambic – produkt fermentacji spontanicznej. Rześkie i często fermentowane z owocami.

Piwa sour najlepiej smakują schłodzone i serwowane w szkle. Warto podawać je w pokalach – naczyniach przypominających kielich – które uwydatniają walory wizualne i czapę białej piany.

To Top
Wyświetl ofertę dla Twojego miasta
Wybierz obszar
lub wpisz kod pocztowy:
Proszę wpisać kod pocztowy

Dzięki temu możemy pokazać Ci dopasowaną ofertę tylko

tych produktów i dostawców, które są dostępne dla Twojego adresu.

Check Icon Kurier Deli2 - DOSTAWA DOSTĘPNA
Check Icon Kurier - WYSYŁKA DOSTĘPNA
Adult Icon

Strona przeznaczona dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat?