DORSZ POLĘDWICA ok. 400 g
towar niedostępny

Opis
Dorsz atlantycki, polędwica bez ości i skóry to ryba z dalekomorskich połowów, dlatego na czas transportu jest przemrażana. Nie zaleca się ponownego mrożenia. To delikatne mięso, które wycinane jest z grzbietowej części ryby. Polędwicę z dorsza można piec, smażyć i przygotowywać na parze. Ze względu na strukturę, dorsz ma tendencję do rozpadania się.
Sposób przechowywania: W lodówce, w temperaturze 0-2stC. Ryby nie powinny być szczelnie zamknięte w folii. Zaleca się przechowywanie w pojemniku.
Dodatkowe informacje:
Sposób pozyskania - Połów
Obszar połowu - FAO 27 Północno Wschodni Atlantyk
Informacja o możliwości zamrożenia: produkt przemrażany na czas transportu, nie może być powtórnie mrożony
Dane techniczne
VEGE | Nie |
Bez cukru | Nie |
Bez laktozy | Nie |
Bezglutenowe | Nie |