Produkt dodany do koszyka
Kuchnia hiszpańska
W kuchni hiszpańskiej królują ryby i owoce morza (w tym ośmiornice). Na talerzu nie może zabraknąć warzyw – zwłaszcza pomidorów, cukinii, groszku, oliwek i bakłażanów – oraz owoców i wodorostów. Potrawy obfitują w mięso (głównie baraninę) oraz sery.
Specjały kuchni hiszpańskiej to dania energetyczne, kolorowe, pełne warzyw i owoców
Na kuchnię hiszpańską składają się tradycje kulinarne z 6 różnych regionów: wschodnia, południowa, północna i środkowa Hiszpania, Wyspy Kanaryjskie i Baleary.
Kuchnia Hiszpańska łączy styl śródziemnomorski z pasterskim
Sekret Kuchni Hiszpańskiej To Naturalna Prostota I Niewielka Liczba Składników
Najpopularniejsze dania kuchni hiszpańskiej to tortilla, gazpacho, paella, fabada i patatas bravas. Na hiszpańskich stołach często pojawiają się także desery i słodkie potrawy śniadaniowe takie jak churros, flan, alfajor i crema catarana.
Najlepsze składniki do dań kuchni hiszpańskiej zakupisz w deli2.PL:
Zobacz również produkty w naszych delikatesach: