

Producent
Cena
-
od
do

Pokaż Filtry
Ukryj Filtry


<p>Cielęcina to mięso cieląt w wieku od 2. tygodnia do 6. miesiąca życia. Za najlepszej jakości partie uważa się te pochodzące od zwierząt ośmiotygodniowych, które są jeszcze karmione mlekiem. Uznawana jest za jedno z najzdrowszych mięs – jest lekkostrawna i ma niską zawartość tłuszczu. Wyróżnia ją jasnoróżowy kolor, delikatny smak i lekko kwaśny zapach. </p>
<!-- wp:paragraph -->
<p>Włączenie cielęciny do diety zalecane jest dzieciom, sportowcom, osobom starszym i dorosłym. Jest dobrym źródłem witamin z grupy B, szczególnie B1 (tiaminy), B2 (ryboflawiny), a także PP (niacyny). Ma wysoką zawartość żelaza oraz fosforu, a także dobre proporcje sodu i potasu. Najbogatszym w witaminy i składniki mineralne elementem tuszy cielęcej jest wątroba.</p>
<!-- /wp:paragraph -->
<!-- wp:paragraph -->
<p>W <a href="https://deli2.pl/">Deli2.pl</a> dostępna jest najwyższej jakości cielęcina. Warszawa, Kraków, Wrocław – nieważne, gdzie mieszkasz, porcję świeżego mięsa zamówisz u nas z dostawą pod wskazany adres od poniedziałku do soboty. Oferujemy m.in. schab, udziec, polędwice, Osso Bucco, a także mięso w formie zmielonej, kawałków gulaszowych lub burgerów. </p>
<!-- /wp:paragraph -->