

Cena
-
od
do

Pokaż Filtry
Ukryj Filtry


<p>Sery owcze produkowane są w sposób podobny, jak te z mleka krowiego czy koziego. Na początkowym etapie mleko jest pasteryzowane, a potem mieszane z podpuszczką oraz kulturami bakterii pomagającymi obniżyć pH produktu. Zależnie od rodzaju sera nabiał trafia do solanki, formowania lub leżakowania.</p>
<!-- wp:heading -->
<h2>SER OWCZY – PORCJA ZDROWEGO BIAŁKA</h2>
<!-- /wp:heading -->
<!-- wp:paragraph -->
<p>Najsłynniejsze owcze sery to:</p>
<!-- /wp:paragraph -->
<!-- wp:list -->
<ul><li>Feta,</li><li>Pecorino Romano,</li><li>Brebisrousse d'Argental,</li><li>Manchego,</li><li>Roquefort,</li><li>Oscypek,</li><li>Bryndza.</li></ul>
<!-- /wp:list -->
<!-- wp:paragraph -->
<p>SER OWCZY TO BARDZO DOBRE ŹRÓDŁO PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA. W 100 G SERA ZNAJDUJE SIĘ MINIMUM 16 G BIAŁKA.<strong></strong></p>
<!-- /wp:paragraph -->
<!-- wp:heading -->
<h2>JAK SERWOWAĆ SERY OWCZE? NAJLEPSZE DODATKI DO POTRAW ZAKUPISZ W <a href="https://deli2.pl/">DELI2.PL</a>:<strong></strong></h2>
<!-- /wp:heading -->
<!-- wp:paragraph -->
<p>Najbardziej popularnym sposobem serwowania serów jest przygotowanie deski serów. Przy jej układaniu trzeba pamiętać, żeby sery pokroić tuż przed podaniem oraz przykryć je szklanym kloszem, aby nie wyschły. Sery należy układać zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara, zaczynając od łagodnych, aż po intensywne i ostre. Z deską serów wybornie komponują się owoce i orzechy oraz białe wytrawne wino.</p>
<!-- /wp:paragraph -->
<!-- wp:paragraph -->
<p><strong>Zobacz również inne sery w naszych delikatesach</strong>:</p>
<!-- /wp:paragraph -->
<!-- wp:paragraph -->
<p><a href="https://deli2.pl/nabial-i-jaja/sery.html">SERY Z DELI2.PL</a></p>
<!-- /wp:paragraph -->